Uitstraling, sfeer en aantrekkingskracht

Leven dichtbij de natuur in een woning van hout en glas, traditionele en duurzame materialen met nieuwe mogelijkheden. Dat is de basis voor het exclusief wonen-concept bij Timberliving.

De uitstraling, sfeer en aantrekkingskracht bepaalt u zelf. Timberliving voorziet u van ideeën en adviezen. Daarom treft u bij ons geen catalogus aan: we ontwerpen de woning samen met u zodat deze ook echt helemaal bij u past. In een prettig en gezond woonklimaat met respect voor uw directe omgeving. Bewust van de wereld om u heen wilt u milieuvriendelijk bouwen en energiezuinig wonen. U wilt het droomhuis bouwen waar u zich uw leven lang thuis zult voelen. Dit huis bouwt u in hout, met de expertise en het vakmanschap van Timberliving. Het gehele proces, van de vergunningaanvraag tot en met de bouwoplevering, wordt u uit handen genomen, inclusief de complete begeleiding door uw eigen projectleider. En de service houdt niet op bij de overhandiging van de sleutel.

Ecologische materialen

Een lang golfplaten dak waaronder een grote ruimte is gecreëerd staat model voor de eenvoudige hoofdvorm van natuurlijk wonen. Het ontwerp kenmerkt zich door een energiezuinig en duurzaam concept, waarbij gebruik wordt gemaakt van massief houten wanden en vloeren. De natuurlijke en streekeigen uitstraling is doorgezet aan de buitenzijde, waar houten delen zijn gebruikt als gevelbekleding.

Unieke combinatie van diverse duurzame technieken

Het energieverbruik wordt zo laag mogelijk gehouden door natuurlijke isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen, zonnecollectoren en luchtverwarming in combinatie met warmteterugwinning. Deze combinatie van verschillende duurzame oplossingen en installaties is uniek.

Compact, herkenbaar en ongecompliceerd

De woning is gemodelleerd als een compacte en herkenbare schuurvorm en kenmerkt zich door de eenvoud in ontwerp, materiaalgebruik en indeling. Voor wonen en eten zijn op de begane grond flexibele ruimtes ingetekend.