Oriëntatie op de zon voor energieneutraal huis
Biobased strobouwhuis Oosterwold

Arc2 architecten heeft voor een echtpaar een ontwerp gemaakt voor een vrijstaand strobouwhuis in Almere Oosterwold. Voor de bouw van het woonhuis wordt gebruik gemaakt van duurzame en biobased materialen. De hoofddraagconstructie is uitgevoerd in houtskeletbouw, de wanden van de woning bestaan uit stro met leemstuc aan de binnenzijde en houten geveldelen aan de buitenzijde, het dak heeft een lichte bolling en is begroeid met turfgras.  De gevel van het strobouwhuis is door de opbouw met natuurlijke materialen dampopen en kan dus ademen als een derde huid dit resulteert in een zeer aangenaam en gezond binnenklimaat waarin de luchtvochtigheid op natuurlijke wijze wordt gereguleerd.
De plattegrond van het woonhuis is slim en efficiënt ingedeeld met korte looplijnen. De hoofdentree ligt centraal in de voorgevel en via een centrale gang worden de drie zones van het huis ontsloten: een werk- en gastenzone, een slaapzone met badkamer en slaapkamer en achterin de woon- en leefruimte met uitzicht op de tuin. Via een trap kan de bovenverdieping worden bereikt.

Contact opnemen
Nieuwsgierig?
Ons enthousiaste team legt heel hun hart én technische kennis in uw huis. Vanaf de eerste schets tot en met de oplevering werken wij met passie voor hout aan uw project. Al uw woonwensen verwerken we deskundig tot de beste houtbouwoplossing en uiteindelijk tot uw ultieme (houten) droomhuis. Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen betekenen? Wij zijn er klaar voor! Neem contact met ons op.
Alide Laarman
Bedrijfsleider
Volgende project
Ecologisch woonhuis Zeist
Zeist